FAQ

Stichting Swift ontvangt elk jaar vragen over het beachvolleybal toernooi. De meest voorkomende vragen (FAQ = Frequently Asked Questions) hebben we gebundeld en op deze pagina gezet. Staat jouw vraag en antwoord er niet bij, neem dan contact met ons op zodat wij eventueel deze pagina kunnen aanvullen.


Hoeveel deelnemers mogen in het veld staan?

Beachvolleybal is een spel dat wordt gespeeld door 2 teams van 2 of 4 spe(e)l(st)ers op een zandveld gescheiden door een net. Bij het Swift toernooi kiezen we voor 4 spelers per team.

Is er een leeftijdsgrens om mee te mogen doen?

In principe is de leeftijdgrens 16 jaar. Als er in een team iemand meespeelt die jonger is dan 16 jaar, dan laten wij dat oogluikend toe. Maar een team met alleen jonge spelers (< 16 jaar) staan wij om veiligheidsredenen niet toe (aangepaste Swift-regel).

Wanneer ontvang ik de factuur nadat het team is ingeschreven?

Nadat onze administratie jouw inschrijving heeft ontvangen, ontvang je binnen 2 weken een factuur op het bij ons bekende mailadres. Wij verzoeken je om na ontvangst van de factuur het inschrijfgeld z.s.m. te voldoen zodat wij zicht houden op het aantal inschrijvingen.

Wat zijn de spelregels bij beachvolleybal?

Er zijn algemene spelregels maar per toernooi kan een organisatie kiezen voor aangepaste spelregels. Volg de link om te zien welke spelregels Stichting Swift Beachvolleybal hanteert.

Hoe lang duren de wedstrijden?

Een wedstrijd duurt 15 minuten. Begin en eind wordt aangegeven met een fluitsignaal via de luidsprekers. Na het eindsignaal wordt er direct gestopt met spelen; dus niet de rally afmaken. Voor de finale wedstijd gelden andere regels.